KARKURIN NOPEIN TIE KOTIIN

Pet2Home.fi

Pet2Home.fi

Tiesitkö, että Suomessa ei ole yhtä kaiken kattavaa lemmikkien mikrosirurekisteriä, josta lemmikin löytäjä voisi selvittää omistajan yhteystiedot?

Karkulaisen löytyessä ei myöskään aina ole saatavilla mikrosirunlukijaa, jonka avulla omistajan tiedot löytyisivät, tai tiedot eivät ole ajantasalla. Lisäksi suuri joukko suomalaisia lemmikkejä elää ilman mikrosirua, joten omistajan tietojen löytyminen sitä kautta on mahdotonta. Kuitenkin vain 15 vuorokauden kuluttua löytöeläimet annetaan uuteen kotiin tai lopetetaan.

Tästä lähti ajatus luoda Pet2Home.fi -palvelu varmistamaan, että kaikki rakastetut lemmikit saisivat mahdollisuuden löytää tien takaisin kotiin – vaikka heidän rakkaansa olisivat hetkellisesti saavuttamattomissa.

Miksi LemmikkiID ja Lemmikkiprofiili toimivat paremmin?

Olemme itse kokeilleet erilaisia tunnisteita lemmikkiemme pannassa, esim. kaiverrettu tunnistuslaatta, mutta ajan mukaa kaiverrus kuluu pois. Lisäksi tällaiseen tunnistuslaattaan mahtuu vain 1-2 puhelinnumeroa, mutta lemmikin ollessa hoidossa ja omistajan puhelimen tavoittamattomissa, ei näistä numeroista ole löytäjälle hyötyä. Puhelinnumeroiden päivittäminen ei myöskään onnistu ilman uuden kaiverretun merkin ostamista.

Olemme myös käyttänyt muovikuoressa oleva paperia, johon puhelinnumerot on kirjoitettu. Valitettavasti nämä ovat huonosti sadesäätä kestävä ja omistajan täytyy säännöllisesti tarkastaa, että tiedot ovat vielä luettavissa.

Pet2Home.fi -palvelun sivuille lemmikin omistaja voi kirjata omien yhteystietojensa lisäksi viisi lemmikin tuntevaa yhteyshenkilöä ja halutessaan vaikka heidän asuinpaikkakuntansa (tämä on tärkeää, jos lemmikki vierailee usein toisella paikkakunnalla). Kun yhteyshenkilö on itse sähköpostilla antanut luvan yhteystietojensa lisäämisestä lemmikin profiiliin, julkaisemme ne Pet2Home.fi -palvelun lemmikkiprofiilissa. Sama lemmikkiprofiili varoittaa myös esim. lemmikin mahdollisista sairauksista tai ruoka-aineallergioista.

Pet2Home.fi palvelussa lemmikin omistaja voi helposti käydä muuttamassa lemmikkinsä profiilia ja yhteystietoja, kun lemmikki lähtee esim. maalle kesälomalle!

X